Представители на руското правителство не са поканени на Мюнхенската конференция по

...
Представители на руското правителство не са поканени на Мюнхенската конференция по
Коментари Харесай

Кремъл няма покана за Мюнхенската конференция по сигурността

Представители на руското държавно управление не са поканени на Мюнхенската конференция по сигурността тази година.

Това съобщи ръководителят на конференцията Кристоф Хойсген пред MDR Aktuell. Той съобщи, че събитието, на което всяка година участват високопоставени политици от доста страни, не желае да бъде превръщано в естрада за пропагандата на съветския президент Владимир Путин.

" Изявленията, които чуваме всеки ден от Кремъл, не подсказват, че има даже и на йота отклоняване от това, което Путин е декларирал като цел на войната, а точно унищожаването на Украйна ", сподели Хойсген: " В наш интерес е Путин да не реализира задачите си. "

Кристоф Хойсген, който е и някогашен външнополитически консултант на някогашния канцлер на Германия Ангела Меркел, както и дипломат на Германия в Съединени американски щати, отбрани поддръжката на Германия за Украйна. " Путин ясно съобщи, че в последна сметка желае да възвърне Съветския съюз. Ако съветският президент успее в Украйна, той ще нахлуе и в балтийските страни. " Така и Германия ще бъде директно провокирана, най-малкото ще се приложат членовете за взаимопомощ, които са залегнали в контракта за НАТО.

" Това би трябвало да се предотврати, по тази причина би трябвало да се помогне на Украйна ", споделя Хойсген.

За разлика от канцлера Олаф Шолц, ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността смята доставката на изтребители за Украйна за целесъобразна.  " Ако изпращате танкове, за какво да не изпратите и самолети за подкрепяне на украинците и попречване на съветските офанзиви, в случай че това е допустимо? ", пита Хойсген.

Той схваща, че разширението на доставките на оръжие кара доста хора да се опасяват, изключително на фона на това, че Германия от десетилетия се управлява от правилото да не изпраща оръжия в спешни райони, само че " се намираме в повратен миг ". Русия извърши нарушаване на кода на цивилизацията, която сме основали.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР